Η παραδοσιακή βιοτεχνία επεξεργασίας φυσικών σπόγγων Β.Γρ.Κόκκινος Α.Ε δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο σφουγγαριών από τα τέλη του 1800. Η μεγάλη εμπειρία μας στην "τέχνη" του σφουγγαριού, του πολύτιμου αυτού θαλάσσιου οργανισμού, καθώς και το μεράκι για την οικογενειακή επιχείρηση μας έχει αναδείξει ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην εκμετάλλευση του φυσικού σφουγγαριού παγκοσμίως.


Διαθέτουμε στόλο από καΐκια αλίευσης φυσικών σφουγγαριών και δικούς μας σφουγγαράδες σε διάφορα μέρη στον κόσμο .Μπορούμε έτσι να εγγυηθούμε στους πελάτες μας ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε οποιαδήποτε ποσότητα σφουγγαριών επιθυμήσουν επιλέγοντας οποιοδήποτε είδος εμπορικού σφουγγαριού. Δεδομένου ότι το σφουγγάρι είναι ένα φυσικό προϊόν μας υποχρεώνει να τηρούμε ένα χρονοδιάγραμμα στην παράδοση των παραγγελιών. Ένα ευρύ πελατολόγιο σ'ολόκληρο τον κόσμο διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα των προϊόντων μας και τον επαγγελματισμό στις υπηρεσίες μας.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας μας τα τελευταία 30 χρόνια έχουν επεκταθεί και στην επεξεργασία-εμπορεία κοχυλιών. Λειτουργούμε στα πλαίσια της σύμβασης CITES ('The convention on international trade in Endangered spieces of wild Fauna and Flora') κατά την οποία δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε επεξεργασία και εμπόριο απειλούμενων ειδών εάν πρώτα δεν εγκριθεί από την CITES. Αυτό εξασφαλίζει την οικολογική ισορροπία καθώς η αλίευση δεν υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο.

Η εταιρία μας ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο αναζητώντας ότι καλύτερο. Επιλέγουμε μόνο το κοχύλι πρώτου βαθμού και το πλήρως ενήλικο, έτσι ώστε κανένα ανώριμο κοχύλι ή β' κατηγορίας να μην αλιευθεί. Συνεργαζόμαστε προσεκτικά με τον τοπικό ψαρά θέτοντας πρωταρχικό μέλημα να είναι οι τοπικοί πληθυσμοί κοχυλιών σε υγιείς αριθμούς ώστε να εξασφαλιστούν οι συλλογές για τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να υπάρχει απόθεμα για όλα τα κοχύλια.

Επίσης οι εμπορικές μας δραστηριότητες την τελευταία δεκαετία επεκτείνονται και στο εμπόριο της φυσικής λούφας και ελαφρόπετρας.

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το αφιέρωμα της εκπομπής του ΣΚΑΙ Στην Πράξη για την επιχείρηση μας.